BEHANDLING AF SVIMMELHED

Er du blevet svimmel, og kan du nikke genkendende til

  • At du føler dig ude af balance
  • At du føler at du er i en karrusel
  • At du undgår at provokere svimmelheden
  • At du bliver svimmel, når du bøjer dig forover eller vender/drejer dig
  • At du har hovedpine
  • At du oplever sløret syn og har svært ved at fokusere med øjnene

Svimmelhed er et symptom på et problem i dit balancesystem. Der findes mange årsager til svimmelhed. Årsager til svimmelhed kan blandt andet være øresten, virus på balancenerven, Meniéres, nakkerelateret svimmelhed, svimmelhed efter traume fx hjernerystelse eller piskesmæld, vestibulær migræne og svimmelhed i forbindelse med kroniske smerter. Det er normalt at blive svimmel – især jo ældre vi bliver. I de fleste tilfælde forsvinder svimmelheden igen, men andre gange vedbliver den, hvilket kan resultere i angst for at bevæge sig og høj grad af invalidering af hverdagen. I disse tilfælde kræver det en målrettet behandling af svimmelhed, så du kan få din hverdag tilbage.

Fysioterapeut Horsens Henrik Falsvig

Behandling af svimmelhed kan hjælpe dig med

  • Lære din svimmelhed at kende, så du ved om du må provokere den (og hvor meget)
  • Strategier til at mindske din svimmelhed
  • Øvelser der vænner kroppen til at bevæge sig uden at du bliver svimmel
  • Behandling der mindsker svimmelhed og smerter

Fysioterapi og smertebehandling er til dig, som ønsker personlig fysioterapi med mere tid, nærværende behandling og høj faglighed til at hjælpe dig af med din svimmelhed. Vi gør det, som er relevant for dig – nu og her, afbalanceret med en langsigtet løsning. Således kan du få den bedste start på behandlingsforløbet, hvor vi finder ud af hvad din svimmelhed kan skyldes, laver en behandlingsplan og sikrer os, at du ved hvad du skal gøre for ikke at være invalideret af svimmelhed længere.

Hvilken forandring fik andre?

“Jeg var meget invalideret af svimmelhed, som gjorde at jeg ikke kunne vende mig i sengen eller kigge til venstre uden at alting farede op og ned. Lægen havde afskrevet min svimmelhed med, at jeg måtte acceptere at blive ældre. Jeg er glad for, at jeg ikke affandt med lægens konklusion, men fandt en fysioterapeut der interesserede sig for personen han sad over for og min helbredsmæssige baggrund – så han kunne finde årsagen til mit problem, hvorefter behandlingen startede. Jeg kan nu vende mig i alle positioner uden at blive svimmel.”

 

Winnie, 64 år

Nakkerelateret svimmelhed

“Siden november 2021 har jeg oplevet svimmelhed i en grad, hvor det ikke har været muligt, at passe mit arbejde som underviser. Det gav mig stor tryghed og tillid, at jeg efter indledende telefonsamtale kunne høre, at der var en behandler, som vidste langt mere om svimmelhed end andre fagpersoner jeg har talt med. I behandlingen ved Henrik blev jeg fokuseret på triggere til min svimmelhed samt strategier til at afhjælpe eller reducere svimmelheden. Jeg er blevet bevidst om, at bevægelse og træning er vejen til flere symptomfrie perioder.”

Trine, 47 år

Vestibulær svimmelhed

“Jeg havde gigtsmerter i nakken med svimmelhed og henvendte mig til Henrik fordi, jeg kunne få en hurtig aftale online (det var en akut situation) og det var ikke nødvendigt med en lægehenvisning. Min oplevelse var 60 minutters behandling uden stress og fagligheden levede op til mine forventninger. Efterfølgende er mine akutte gigtanfald meget mindre, og jeg er næsten uden gener i dag.”

 

Berti, 75 år

Nakkesmerter og svimmelhed